Četvrtak, 24 Listopad 2013 03:23

Snovi: suknja, hlače, košulja... (2)`

Napisao 

Snovi o odjeći imaju osobno značenje za osobu koja sanja, ovisi o tome da li je nova, stara, čista, prljava, poderana, zakrpana, koja mjesta su poderana, kakve je boje... Ovdje pročitajte što znači kad sanjate neki dio odjeće.

Snovi o odjeći su česti, ali ih obično slabije pamtimo jer nisu tako dramatični kao bolest, smrt ili rastanak. No takvi snovi mnogo govore o sanjaču, primjerice odjećom često pokušavamo sakriti ili zamaskirati neke svoje stvarne ili umišljene nedostatke.

Također, snovi o odjeći ponekad ukazuje na bolest na pojedinim organima. Primjerice, ako u snu imamo mrlju ili rupu na majici u predjelu srca i još ako se takav san ponavlja, bilo bi dobro posjetiti kardiologa.

Odjeća općenito predstavlja način našeg predstavljanja ljudima te naš položaj u društvu. Kaže se da odijelo ne čini čovjeka, ali puno govori o čovjeku. Provjerite. Jučer smo već pisali o nekim odjevnim predmetima, a danas donosimo ostale.

● KUĆNA HALJINA:
- najavljuje povećanje obitelji

● SPAVAĆICA:
- dobit ćete prinovu

● PIDŽAMA:
- želite nešto zabranjeno
- oblačiti - materijalni gubitci
- svlačiti - uspjeh zahtijeva mnogo truda
- stara i poderana - netko vam spletkari iza leđa

Nositi odjeću za spavanje u snu znači da vam je potreban odmor. Ako nosimo takvu odjeću u javnosti nismo svjesni nečega važnoga što može biti ravno ispred nas. Možda prolazimo kroz život ne obraćajući pažnju na događaje oko nas. Kućna haljina u snu nam možda poručuje da se malo više posvetimo domu i obiteljskim obvezama.● HALJINA:
- bijela - dug
- obojena - neprijatelji te se boje
- nova - dobro zdravlje
- mokra - ogovaranje
- prljava - netko te sramoti
- haljinu šiti - velike brige
- haljine stare - opasnost od vatre
- haljine donje - sreća
- haljine skupocjene - počast
- prati ih - ispunit će ti se želja
Haljina je prije svega simbol ženstvenosti. Nosite li haljinu u snu, stavlja se težište na važnost ženske perspektive. Svakako je važna boja, model, te je li nova ili stara i pohabana. Nosite li bijelu haljinu u snu, želite se nekome predstaviti kao nevinašce.

Ako nam je haljina tijesna, zapravo se ne osjećamo dobro u svojoj okolini, a ni u "svojoj koži", tj. ulozi koju smo preuzeli u životu. Crvene boje su simbol seksualnosti i strasti (npr. bijela haljina sa crvenim trokutima kao uzorkom vjerojatno ukazuje na preljub pred kojim zatvaramo oči). Ako nas pojas steže, vjerojatno smo zapeli u vlastitoj zamci ili nesretnom i krutom braku. Obveze su nam preteške.

suknja

● SUKNJA:
- poderana - očekuje vas neki dobitak
- dobiti suknju - pretrpjet ćete neku štetu
- kupiti suknju - očekuje vas neimaština
- nositi crnu suknju - ići ćete nekome na sprovod
Suknja predstavlja simbole koje pokrivamo ili poruke koje šaljemo. Također simbolizira ženstvenost ili našu seksualnost. Važno je ima li ta odjeća mrlje ili zakrpa i kako su razmještene, jer to može biti upozorenje na bolest ili poremećaj u pojedinim organima (npr. suknja ima stilizirani džep preko cijelog trbuha, na pokušaj da se gurne ruka u džep ustanovimo da je to samo našivena zakrpa – bilo bi dobro nakon ovakvog sna napraviti ultrazvuk trbuha). ● HLAČE:
- poderane - sramota
- nove - radost

● TRAPERICE – očekuje vas zanimljiv društveni život

● REMEN:
- vidjeti remen - u kuću vam stiže neočekivani novac i sreća
- nositi remen - na poslu ćete biti dobro nagrađeni za svoj trud
Ako oblačimo ili mijenjamo hlače u snu, možda se preispitujemo o našoj ulozi i ponašanju na poslu, kući ili bilo kojem području našeg života. Ako pokušavamo pokriti genitalije u snu, radi se o seksualnim problemima. Ukoliko se pojavljuju mrlje na hlačama na mjestu spolnih organa, može to biti upozorenje na probleme vezane uz njih ili uz seksualnost, ali češće je riječ o muškim kvalitetama onoga koji ih nosi.

Poderane hlače ukazuju na povrede, lomove i ranjavanja. Uredno izglačane hlače ("na crtu") govore o uštogljenosti i svojevrsnoj društvenoj ukočenosti. Zakrpe mogu značiti oskudicu. Naramenice sugeriraju ležernost, opuštenost. Ukoliko traperice u snu nosi starac, možda ne živi u skladu sa svojim godinama. Remen se ponekad dovodi u vezu s kažnjavanjem, a ponekad poziva na razborito trošenje ("stegnuti remen"). Raskošan remen, s bogato ukrašenom kopčom, upozorava na bahatost i razmetanje.

● PULOVER:
- vidjeti ga - stižu vam gosti
- kupovati ga - predznak blagostanja

● PRSLUK:
- uskoro će vam u kuću doći gosti

kosulje

● KOŠULJA:
- vidjeti košulju - netko vas ogovara
- čista košulja - ispunit će vam se želja
- prljava košulja - predznak bolesti
- poderana košulja - imate mnogo neostvarenih želja
- košulja bez rukava - čuvajte se krađe!
- oblačiti ili svlačiti čistu košulju - oslobodit ćete se svih briga i napetosti
- prati košulju - imat ćete posla sa sudom
- šivati košulju - očekuje vas sreća u ljubavi
Kao u svim snovima, tako i u onima o odjeći tumačenje ovisi o različitim detaljima; o izgledu, boji, vrsti, prilici te također o čitavu kontekstu sna. Ako pokušavamo obući više košulja, san sugerira da smo zbunjeni oko toga što želimo biti i što drugi očekuju od nas. No to može značiti i glumatanje u svakodnevnu životu i da imamo po jedno lice za svaku priliku. Ovakav san može upućivati i na škrtost i sklonost gomilanju. Ako nas ovratnik steže, sigurno smo i u stvarnosti pod velikim pritiskom, ako ne i u velikoj nevolji. Valja obratiti pažnju na boje i stanje u kakvom se nalaze košulja, prsluk ili pulover. Oštećenja i mrlje uvijek svraćaju pažnju na dijelove tijela koji se nalaze na tom mjestu.

● GAĆE:
- vidjeti gaće - gubitak
- prljave - bolest
- poderane - svađa i tučnjava
- šarene - prijevarom ćete steći dobitak
- naći gaće - imat ćete iznenadne troškove
- izgubiti ih - bit ćete oštećeni

● DONJE RUBLJE:
- nesigurni ste u vjernost svog partnera

● RUBLJE:
- bijelo rublje - pretkazuje vam skoro vjenčanje
- prljavo rublje - očekuju vas svađa, neugodnosti čak smrtna opasnost za vas ili nekog iz vaše najbliže okoline
- šareno rublje - bit ćete osramoćeni i prezreni
- novo rublje - susrest ćete prijatelje koji su dugo bili odsutni
- rublje koje se suši - za bolesne ozdravljenje, za zdrave zadovoljstvo
- prati rublje - očekuju vas manje neprilike sa sretnim završetkom
- vješati rublje - primit ćete važnu vijest o nekoj počasti

● KUPAĆI KOSTIM:
- očekuje vas manja prehlada ili neka lakša bolest
 
San o tome da smo u donjem rublju ukazuje na situaciju u kojoj smo izgubili samopoštovanje. Možda se bojimo biti otkriveni i osramoćeni ili da bi netko mogao otkriti naše skrivene misli ili osjećaje. Sanjati nekoga drugoga u donjem rublju ukazuje na moguće neugodne situacije u vezi s tom osobom. Prljavo i poderano donje rublje ukazuje na to da se ne osjećamo ugodno u svojoj koži, a može biti i zdravstveno upozorenje. Možda imamo negativan stav prema sebi ali i o svojoj seksualnosti.

Pročitano 9096 puta